13 Şubat Dünya Radyo Günü “Kutlu Olsun”


13 Şubat Dünya Radyo Günü “Kutlu Olsun”

UNESCO tarafından geçtiğimiz yıl ilan edilen 13 Şubat Dünya Radyolar Günü’nün ilk kutlaması yapılıyor. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, radyoların insan yaşamının en önemli vazgeçilmezlerinden birisi olduğunu belirterek, tüm radyocuların Dünya Radyolar Günü’nü kutladı.

radyo

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, bu yıl ilki kutlanan Dünya Radyolar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlandı.

RTÜK rakamlarına göre; Türkiye’de karasal FM radyo lisasına sahip 1082 kuruluş olduğunu bunun 35’inin yaygın, 99 bölgesel, 948’inin de yerel yaptığını belirten Sertel, şunları söyledi:

“Bugün Dünya Radyolar Günü’nün ilk kutlamasını yapıyoruz. Ülkemizde binlerce meslektaşımız radyo çalışanı. Kimi yaygın kimi yerel. Yüzlerini görmüyoruz. Sadece sesleriyle onları tanıyoruz. Her yerde, her zaman bir dost gibi bizimle konuşuyor, her anımızda yanımızda oluyor. Medyanın görünen yüzü televizyonlar ve gazeteler. Ancak her ne kadar görünen bir yüz olmasa da yaşantımızın vazgeçilmezi radyolar.

Geniş kitlelere ulaşan en büyük iletişim aracı radyolar yalınlığıyla da halkın sesi olmuştur.

Radyolarda çalışan tüm arkadaşlarımızın. meslektaşlarımızın bugününü kutluyorum.”

DÜNYA RADYOLAR GÜNÜ

Kısa adı UNESCO olan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu, 25 Ekim–10 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleşen 36. Genel Konferansı’nda Bilgi ve İletişim Komisyonu tarafından kabul edilen bir öneriyle 13 Şubat’ı Dünya Radyo Günü ilan etti.

Bilgi ve İletişim Komisyonu’nda görüşülen öneri hakkında 34 devlet, 1 Hükümetler arası Kuruluş ve 1 Sivil Toplum Kuruluşu söz alıp lehte görüş bildirerek Dünya Radyo Günü İlanı’nın Genel Konferansa tavsiye edilmesine karar vermiş, öneri Komisyondan geldiği şekilde Genel Konferans tarafından kabul edildi. Buna göre Genel Konferans: Birleşmiş Milletler Radyosu’nun kuruluş günü olan 13 Şubat’ın “Dünya Radyo Günü” olarak kutlanmasına karar verdi. Kararda yayıncılar arasında uluslararası işbirliği ve yardımlaşma ağı kurulmasına ve medya kuruluşları ile halk arasında radyonun önemine yönelik duyarlılığın artırılmasına vurgu yapıldı.




Bir cevap yazın