Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yaptırılan “Radyo Dinleyici Ölçüm Araştırması”na göre, 2021 yılında günlük olarak radyoya erişim oranı erkeklerde %63 iken kadınlarda %56 olduğu belirlendi. Günlük radyoya erişim oranı yaş grubu bazında incelendiğinde ise 12-24 yaş arası gençlerin %49.1, 25-34 yaş grubundakilerin ise %57.9 olduğu belirlendi. 35-44 yaş grubunda %63.3 iken 45 yaş üstünde ise %65.6 olduğu sonucuna ulaşıldı.
Şen, radyonun özellikle trafikte dinlenen bir iletişim aracına dönüştüğünü belirterek, “Ulusal yayın yapan bir radyonun mikrofonundan ‘merhaba’ dediğinizde Anadolu’da tarlada çalışan, şehirde işe giden ya da sınavına çalışan bir öğrenciyle uzun yolda seyahat eden birinin sizi duyduğunu bilmek, onlara yol arkadaşı olabilmek çok kıymetli.Geçmişle kıyasladığımızda radyo hala en etkili iletişim araçlarından. İnternet radyoculuğu, podcast ve benzerleriyle bir güncel formu da oluştu. Geçtiğimiz günlerde Metaverse’de de ilk radyo istasyonu kuruldu mesela. Radyo, şekli değişse de gelecekte varlığını koruyacaktır.” dedi.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan “En güvenilir haber kaynağı” araştırmasında Radyonun 1. sırada çıktığını da hatırlatmadan geçemeyeceğiz. En güvenilmeyen haber kaynağı ise Twitter seçilmişti.